Mogelijkheden en toepassingen

Door de vele voordelen en mogelijkheden in uitstraling lenen PVC-vloeren zich uitstekend voor heel verschillende ruimten en toepassingen, zoals:

  • Woningen
  • Winkels en showrooms
  • Binnenvaartschepen
  • Restaurants
  • Gezondheidsinstellingen of scholen
  • Kleine ruimten als liften of trappen

De enige vereiste is een gladde ondergrond. In geval van een houten ondervloer is het aanbrengen van een Smartfloor of Jumpax een goede optie. Deze bestaat uit twee, onderling voorgelijmde, lagen mdf die samen een zeer strakke ondergrond voor uw PVC-vloer bieden. Graag adviseren wij u over de voor u meest geëigende manier van egaliseren. Heeft u al een geschikte ondergrond, dan kan gekozen worden voor verschillende manieren van leggen.

Bijzondere toepassingen

Doordat PVC-vloerdelen zeer dun en daardoor ook licht zijn, lenen ze zich ook goed voor andere toepassingen, zoals een doorloop van vloer naar een (deel van de) wand, een podium of andere verhoging binnen een ruimte.

De geringe dikte voorkomt ook dat er veel ingrijpende aanpassingen nodig zijn, zoals het op maat maken van deuren. Doorloop van droge naar natte ruimten is zonder meer mogelijk, omdat het materiaal zowel droogte als vocht verdraagt.

Een relatief nieuwe mogelijkheid is om de vloerdelen (lamellen) ‘magnetisch’ te bevestigen op de ondervloer. Doordat hierbij geen lijm gebruikt wordt en er veelal geen egalisatie nodig is, leent deze manier van leggen zich uitstekend voor mensen met een huurwoning die hun vloer willen kunnen meenemen, voor ruimten waarin regelmatig een wisseling van uitstraling moet plaatsvinden (showrooms, winkels) en in gevallen van renovatie.

PVC Vloeren - specialist PVC Vloeren |  010-292 06 52Bel ons voor een vrijblijvende afspraak!