Manier van leggen

Er zijn verschillende manieren om de PVC-vloer te leggen. We zetten ze op een rijtje:

  • Magneetsysteem: de vloerstroken (lamellen) zijn voorzien van een metalen achterkant en worden geplaatst op een magnetische folie, die op de vloer wordt uitgerold. De delen zetten zichzelf daardoor vast. Dit levert een grote mate van flexibiliteit omdat er immers geen lijm wordt gebruikt en er veelal ook geen egalisatie van de ondervloer nodig is. Daarnaast bespaart u tijd, want de wachttijd voor droging komt te vervallen. Een lamel vervangen is simpel, de folie blijft intact en ook de originele ondervloer (van bijvoorbeeld parket, marmer) kan gewoon blijven liggen.
  • Clicksysteem: de vloerdelen worden op een speciaal daarvoor geschikte ondervloer ‘geclickt’. Ideaal voor doe-het-zelvers. Geen speciaal gereedschap vereist. Wij kunnen een totaal DHZ-pakket leveren.
  • Gelijmd: op een vooraf geëgaliseerde ondervloer kunnen de delen gelijmd worden (dry back systeem)
  • Zelfklevend: de delen zijn al voorzien van een zelfklevende laagen kunnen op een vooraf geëgaliseerde vloer worden aangebracht.
  • Plinten, drempels: Plinten kunnen, conform uw wensen, in kleur en op maat worden aangebracht. Ook bestaande houten drempels kunnen vervangen worden door dorpels van composiet of natuursteen, waardoor deze niet kaal gelopen worden, noch vochtgevoelig zijn.

Welke manier van leggen in uw situatie de voorkeur verdient, valt niet onmiddellijk te zeggen. Veel hangt af van de ondervloer en de hoeveelheid hoekjes en uit/instulpingen in de betreffende ruimte. Graag bekijken wij ter plekke met u welke opties er zijn.

Waar u op moet letten

Het mag duidelijk zijn: PVC-vloeren zijn veelzijdig en op veel manieren toe te passen.
Hou bij planning en aanschaf wel rekening met het volgende:

  1. vrijwel altijd is (aanpassing van) een ondervloer noodzakelijk. Hetzij door de bestaande ondergrond te egaliseren, hetzij door een ondervloer aan te brengen. Het oppervlak waarop de PVC-vloer komt moet glad zijn.
  2. hou er bij de berekening van het aantal benodigde m2 rekening mee dat er – vanwege hoekjes en andere onregelmatigheden in de ruimte – doorgaans sprake is van een snijverlies van 7% per m2. Wij helpen u graag om de meest efficiënte berekening te maken.
  3. Er is een verschil tussen ‘schone’ PVC (100% nieuw, CO2 emissie-arm) en gerecyclede PVC. De eerste soort is kwalitatief sterker en geeft gegarandeerd geen geuren af. Laat u bij de aanschaf goed adviseren: soms volstaat gerecycled PVC.

Wij hechten eraan dat er in uw ruimte straks de best mogelijke vloer ligt. Laat ons meedenken en meerekenen over de beste optie!

PVC Vloeren - specialist PVC Vloeren |  010-292 06 52Bel ons voor een vrijblijvende afspraak!